Pontica Solutions дари дефибрилатор

Българската компания за изнесени услуги Pontica Solutions е отдадена на мисията си да поддържа корпоративна среда, основаваща се на безопасността и да образова екипите си да разпознават и реагират бързо в критични ситуации. Тази вътрешна инициатива скоро вдъхновява компанията да разпространи доброто извън своята организация и в по-голямата общност. Следвайки каузата си да окаже значимо въздействие, което потенциално може да спаси много животи, Pontica Solutions инвестира в закупуването на модерен дефибрилатор и го дари на една от най-натоварените метростанции в София, Витоша, където всеки ден преминават над половин милион души.

В началото на м. юни 2023 г., дефибрилаторът беше инсталиран на метростанция Витоша, на централно и видимо място с лесен достъп, което улеснява възможността за бърза и навременна реакция при спешни случаи за пътуващите.

Административният директор на компанията, Камелия Атанасова, коментира: „Като отговорни граждани, разбираме огромното значение на бързата и ефективна медицинска помощ при спешни случаи. Чрез това дарение се надяваме да допринесем за безопасността и благосъстоянието на хилядите хора, които пътуват ежедневно, а и да вдъхновим други организации да направят такъв малък акт на доброта, който всъщност може да спаси много животи.”

Фондация Първите три минути реализира проект “Осинови дефибрилатор”, чиято основна идея е да насърчава компании да осигуряват и поддържат автоматични дефибрилатори на обществени места и обучение на обществото за оказване на първа помощ при сърдечен арест и приветства инициативата на Pontica Solutions.

Ако желаете да последвате техния пример, повече за проекта можете да научите ТУК.