Всичко може да се случи. Всеки може да помогне.

Така и стана, благодарение на което вече има поставен автоматичен външен дефибрилатор в Зимния дворец в София.
Основната част от финансирането беше набрана в партньорство с Legion Run 2024 – популярното екстремно предизвикателство, което предостави значителна подкрепа за каузата. Допълнително средства бяха осигурени и чрез нашия проект Стар акумулатор за нов дефибрилатор, която призова хората да предават старите си акумулатори за рециклиране в замяна на подкрепа за осигуряване животоспасяващата техника. Останалите средства бяха събрани чрез дарителска кампания, в която се включиха много съмишленици на зимните спортове.

Освен поставянето на дефибрилатора, беше организирано и обучение за служителите и работещите в Зимния дворец по първа помощ при сърдечен арест. Това обучение гарантира, че хората, които първи ще реагират в спешни ситуации на ледената пързалка, ще бъдат подготвени да използват АВД и да предприемат необходимите животоспасяващи мерки.
Инициативата има за цел да направи спорта по-безопасен и да увеличи шансовете за оцеляване в случай на инциденти. С тази стъпка, Зимният дворец става едно от малкото спортни съоръжения в страната, което разполага с АВД и обучен персонал.
Фондация „Първите три минути“ благодари на всички дарители и партньори за тяхната подкрепа и продължава да работи по осигуряване на повече такива устройства на публични места.

Повече информация за проекта: “Да дарим дефибрилатор на Зимния дворец”