LEGION RUN и Първите ТРИ минути

БЯГАЙТЕ ЗА КАУЗА

Превърни своето участие в кауза!

Със закупуването на билет за участие в LEGION RUN вие дарявате 20 лева, а LEGION RUN удвоява дарението ви и така 40 лева от стойността на билета ще бъдат дарени на Фондация Първите Три Минути!

С вашето дарение осигурявате автоматични дефибрилатори и обучение за подпомагане на първа помощ при спиране на сърцето в българските училища.

На всеки 45 сек. в Европа се случва сърдечен арест и само докато прочетеш това, вече някой е пострадал и шансът да бъде спасен зависи от способността на хората около него да окажат помощ и наличието на автоматичен дефибрилатор в близост.

Във Великобритания през 2023 г. Беше изцяло завършен проект на Департамента по образование и вече всяко държавно училище в страната разполага с АВД и обучен персонал. Реализирането на пилотни проекти в българските училища е първата и най-важна крачка към постигане на тази цел и в България.

Известни личности от света, които избраха да подкрепят каузата:

Вини Джоунс

Участие в проект на Британската кардиологична фондация за популяризиране на уменията за сърдечен масаж и изкуствено дишане (КПР) за спасяването на живота.

Андре Рийо 

Посланик на програмите за обучение по КПР и на 13 декември 2023 г. в MECC Arena в Маастрихт организира обучение по КПР на 2000 ученици под звуците на „Stayin’ alive“, изсвирена от забележителния цигулар и неговия оркестър Йохан Щраус

Ангела Меркел 

През 2017 г. се включва в масово обучение по КПР.